Često postavljena pitanja

Pri ustupanju radnika korisniku agencija radniku ne smije naplatiti naknadu za njegovo ustupanje Korisniku, odnosno naknadu u slučaju sklapanja Ugovora o radu između ustupljenog radnika i Korisnika, prema Zakonu o radu.

Usluga pronalaska posla je besplatna, te se ne naplaćuje od tražitelja posla već od samog Korisnika (klijenta).

Odnos između naše agencije i korisnika uređuje se Sporazumom o ustupanju radnika. U Sporazumu se detaljno definira obveze korisnika i agencije i ostale specifičnosti vezane za određeno radno mjesto. Radnik s agencijom potpisuje Ugovor o radu na temelju važećih zakonskih propisa te se radnik ustupa na rad korisniku.

Electus DGS agencija je agencija s dugogodišnjim radom, postojimo od 2004. godine kada je tadašnjim Zakonom o radu prvi put omogućeno privremeno zapošljavanje te smo danas najveća agencija na području Hrvatske. Prema svim našim radnicima pristupamo individualno i profesionalno, detaljno objašnjavamo informacije i na raspolaganju smo radnicima. Svaki naš radnik dobiva osobnog administratora koji ga pratim i pomaže mu s upitima dok je ustupljen na rad kod klijenta.

Prijavite se slanjem Vašeg životopisa u našu bazu putem naše web stranice ili prijavom na neki od naših oglasa koji su objavljeni na našim web stranicama, portalima za zapošljavanje ili stranicama HZZ-a.

Prema Zakonu o radu radnik putem Agencije može biti zaposlen najduže tri godine neprekinuto na istom radnom mjestu, s time da se prekid rada kraći od jednog mjeseca ne smatra prekidom razdoblja od tri godine. O periodu zapošljavanja, trajanju ugovora i preuzimanja radnika odlučuje Korisnik, a ne agencija.

Svaki radnik ima pravo na godišnji odmor, prema Zakonu o radu i internim aktima Korisnika.

Korisnik usluge zapošljavanja dužan je osigurati da ugovorena plaća i drugi uvjeti rada ustupljenog radnika ne budu utvrđeni u iznosu manjem, odnosno nepovoljnijem od plaće, odnosno drugih uvjeta rada radnika zaposlenog kod korisnika na istim poslovima koje bi ustupljeni radnik ostvario da je sklopio ugovor o radu s korisnikom.

Dokumente poput radne dozvole i vize za strane djelatnike ishoduje poslodavac ili agencija u suradnji s poslodavcem.

Liječnički pregled je potrebno odraditi za određene pozicije koje zahtjeva Korisnik (klijent) te se ne naplaćuje od djelatnika odnosno osobe koju ustupamo na rad.

Svaki djelatnik koji je ustupljen na rad putem Agencije ostvaruje povrat poreza ako su zadovoljeni svi zakonski propisi vezani uz  povrat poreza o čemu odlučuje porezna uprava.

Slobodno nas kontaktirajte ako imate ikakvih pitanja.
Vaše ime i prezime

Vaša e-pošta

Vaš telefon

Predmet Vašeg javljanja vezan je uz:

Vaša poruka

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Cart

Košarica