Česta pitanja

Česta pitanja

Usluga pronalaska posla je besplatna za radnika. Agencija naplaćuje uslugu pronalaska radnika klijentu (poslodavcu).

Prije samog zapošljavanja potrebno je proći selekcijski postupak. Možete se uključiti u selekcijski postupak prijavom na neki od naših aktivnih natječaja ili prijavom u našu bazu:https://karijere.electus.hr/o/eDo.
Thank you for reading this post, don’t forget to subscribe!

Sve aktivne natječaje možete pogledati na našoj web, facebook  https://www.facebook.com/electusDGS i linkedin stranici https://www.linkedin.com/company/electus-dgs, portalima za zapošljavanje, stranicama HZZ-a.

Vaš životopis možete poslati i na e-mail: zivotopis@electus.hr kako bi kako bi Vas nakon detaljnog pregleda Vašeg životopisa mogli kontaktirati i uključiti u selekcijski postupak prema Vašim željama, obrazovanju i preferencijama.

Prvi korak je prijava kandidata na natječaj putem oglasa za posao ili prijave u bazu životopisa.

Nakon detaljnog pregleda svih životopisa, recruiter kontaktira kandidate koji odgovaraju traženom profilu te u prvom telefonskom pozivu detaljnije predstavljaju poziciju. Sa kandidatima koji uđu u uži izbor provodi se najčešće intervju (telefonski, online ili uživo).

Po potrebi provodi se stručno i psihologijsko testiranje. Testiranje uvelike ovisi o specifičnosti pozicije kao i zahtjevima klijenata.

Po uspješnom prolasku selekcijskog procesa u agenciji, kandidati su preporučeni klijentu, nakon čega klijent odlučuje o odabiru kandidata u završni krug razgovora kod njega.

Nakon zadnjeg kruga razgovora, kandidatu kojeg je klijent odlučio zaposliti šalje se ponuda te ukoliko kandidat istu prihvati kreće se u proces zapošljavanja. Kandidatima koji su ušli u uži izbor, a koji nažalost nisu odabrani za zapošljavanje upućuje se odgovor o rezultatu natječaja.

Ne! Agencija ne smije radniku naplatiti naknadu za njegovo angažiranje kod klijenta koji je zatražio potragu za radnikom te je isto definirano Zakonom o radu. Naknada za ustupanje naplaćuje se od klijenta.

Klijent (poslodavac) je dužan osigurati da ugovorena plaća i drugi uvjeti rada ustupljenog radnika ne budu nepovoljniji od uvjeta koje bi ustupljeni radnik ostvario da je sklopio ugovor o radu direktno s klijentom.

Odnos između naše agencije i klijenta uređuje se Sporazumom o ustupanju radnika.

U Sporazumu se detaljno definira obveze klijenta i agencije i ostale specifičnosti vezane za određeno radno mjesto.

Radnik s agencijom potpisuje Ugovor o radu na temelju važećih radno pravnih zakonskih propisa (npr. mirovinsko i zdravstveno osiguranje, radni staž i sve ostalo iz domene zapošljavanja) te se radnik ustupa na rad klijentu.

Prema Zakonu o radu radnik putem Agencije može biti zaposlen najduže tri godine neprekinuto na istom radnom mjestu, s time da se prekid rada kraći od jednog mjeseca ne smatra prekidom razdoblja od tri godine.

O periodu zapošljavanja, trajanju ugovora i preuzimanja radnika odlučuje korisnik(poslodavac), a ne agencija.

Svaki radnik ima pravo na godišnji odmor, prema Zakonu o radu i internim aktima Korisnika. Uvjeti za dobivanje godišnjeg odmora se ne razlikuju od bilo kojeg drugog poslodavca.

Liječnički pregled potrebno je napraviti za određene pozicije na zahtjeva klijent.

Liječnički pregled za određene pozicije može biti obavezan prema zakonu.

Radnik ne snosi trošak liječničkog pregleda niti u jednom slučaju.

Svaki radnik koji je ustupljen na rad putem agencije ostvaruje povrat poreza ako su zadovoljeni svi zakonski propisi vezani uz  povrat poreza o čemu odlučuje porezna uprava.

Klijent (poslodavac) ili agencija u suradnji s klijentom zaduženi su za ishodovanje dokumenata poput radne dozvole i vize za strane djelatnike, organizaciju smještaja i prilagodbu preseljenju u Hrvatsku.

Klijent (poslodavac) ili agencija snose trošak preseljenja u Hrvatsku.

Niste pronašli odgovor na svoje pitanje?

Kontaktirajte nas putem obrasca.

  Vaše ime i prezime*

  Tvrtka

  E-pošta*

  Broj telefona*

  Naslov upita:

  Poruka

  We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

  Sign in

  Sign Up

  Registration is currently disabled.

  Forgotten Password