Općenito

Zaštita osobnih podataka naših korisnika, radnika, ali i drugih pojedinaca temeljno je načelo i glavni prioritet društva Electus DGS d.o.o. za privremeno zapošljavanje iz Zagreba, Strojarska cesta 20, MBS 080472105, OIB 91413782576 (dalje: „Electus“ ili „Društvo“). U svojem poslovanju s Vama svjesni smo da ste nam ukazali povjerenje ne samo kao poslovnom partneru ili poslodavcu već i da ste nam povjerili Vaše osobne podatke te odgovornosti koje iz toga proizlaze. Stoga smo uspostavili ovu politiku privatnosti Društva s ciljem transparentnosti, ali i uspostave sustava zaštite Vaših osobnih podataka.

Ova politika privatnosti Društva temeljni je dokument zaštite osobnih podataka pojedinaca, izrađen na temeljima i u skladu sa Općom Uredbom (EU) broja 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od dana 27. travnja 2016. godine, a koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN 42/2018) odnosno drugim nacionalnim zakonom temeljenom na predmetnoj Uredbi i uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zloporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

Ova politika privatnosti izrađena je u skladu s gore navedenim pravnim pravilima, ali nema utjecaja na njihovu primjenu, to jest nema utjecaja na postojeće zakonske propise i/ili obveze koje su nametnute društvima temeljem zakona, te su pravila i obveze nametnuta zakonskim normama šireg opsega od pravila sadržanih u ovoj Politici Društva

Voditelj obrade osobnih podataka je: Electus DGS d.o.o. za privremeno zapošljavanje iz Zagreba, Strojarska cesta 20, MBS 080472105, OIB 91413782576, evidentiran u Knjigu evidencije Agencija za privremeno zapošljavanje pod brojem 7/04 pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Kontakt podaci voditelja obrade:

Adresa e-pošte za kontakt: electusdgs@electus.hr

Telefon za kontakt: +38516388256

Kontakt Službenika za zaštitu osobnih podataka: szop@electus.hr

Izvršitelj obrade osobnih podataka: Adoptotech d.o.o. – „Talentlyft“ baza podataka, te LinkedIn

Ukoliko se koristimo uslugama vanjskih pružatelja za obradu Vaših osobnih podataka, radi se o obradi (osobnih podataka) po nalogu, te smo svakako i u tom slučaju odgovorni za zaštitu Vaših osobnih podataka. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz zaštitu i obradu vaših osobnih podataka.

 

  1. Opći podaci

Ova politika privatnosti, kao i izjave sadržane u njoj, opisuje koje podatke prikupljamo, Vaša prava povezana s Vašim podacima kao i na koji način obrađujemo, te u koje svrhe upotrebljavamo vaše osobne podatke.

 

  1. Prikupljanje osobnih podataka

Osobnim podatkom, u smislu ove politike, smatra se svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu koja je identificirana ili se može identificirati, a kako je niže detaljno definirano u točki 4 ove politike privatnosti.

Vaši se Osobni podaci prikupljaju isključivo u kontaktu s Vama i po vašoj privoli. Molimo uzmite u obzir da su neki Vaši osobni podaci dostupni i s javno dostupnih internetskih izvora (npr. društvene mreže poput Facebook, LinkedIn, Instagram, isl). Društvo je svjesno njihovog postojanja, međutim tako dostupne podatke ne prikuplja i/ili obrađuje bez Vaše suglasnosti (bilo dane izričito nama ili trećim pružateljima usluga društvenih mreža).

Općenito, Vaše osobne podatke obrađujemo samo u svrhe o kojima smo Vas obavijestili, za koje ste nam dali izričitu osobnu privolu ili je obrada osobnih podataka zakonska obaveza Društva.

Ukoliko nas drugačije ne obavijestite (povučete privolu) obrađivat ćemo Vaše osobne podatke za isključivo danu svrhu. Svakako, u slučaju prestanka ili isteka zakonske osnove tj mogućnosti obrade Vaših osobnih podataka, odmah ćemo prestati s predmetnom obradom.

Društvo pridržava pravo na zaštitu svojih interesa u svojstvu voditelja obrade, kao i zaštite ispitanika, stoga može: (i) provesti aktivnosti radi utvrđenja identiteta korisnika, (ii) vaše ćemo zahtjeve uzeti u obzir samo ako su predani propisanim i unaprijed definiranim kanalima komunikacije, (iii), utvrdit ćemo osnovanost vašeg zahtjeva te vam uputiti odgovor, (iv) možemo odbiti vaš zahtjev i/ili pokrenuti odgovarajuće postupke ukoliko smatramo da je riječ o očito neosnovanom zahtjevu ili evidentnoj zloupotrebi prava.

 

  1. Svrha prikupljanja osobnih podataka

Društvo ističe kako se različite vrste osobnih podataka mogu prikupljati u različitim situacijama, i to:

I           U kontaktima s Vama možemo tražiti da s Društvom podijelite svoje osobne podatke u sljedeće svrhe:

  • primanje informacija o uslugama, mogućnostima zapošljavanja, ostvarenju poslovne suradnje i novostima Društva  (Newsletter)
  • svrha potencijalnog zapošljavanja u tvrtki ili posredovanje kod zapošljavanja kod trećih osoba
  • sudjelovanje u web aktivnostima Društva na Internetu, uključujući naše stranice na društvenim mrežama (Facebook , LinkedIn, Instagram)
  • spremanje vaših podataka za buduće interakcije i komunikaciju Društvom
  • pomoć u razvoju naših usluga i portfelja prilagođenih Vama te kontinuirano poboljšanje istih
  • omogućavanje Društvu da Vas redovito informira o uslugama i novostima vezanima za temeljnu djelatnost tvrtke
  • rješavanje problema koji se tiču operativnog rada u Društvu kod naših klijenata i/ili problema koji se mogu pojaviti u pružanju usluga u kojima i Vi sudjelujete
  • primanje prilagođenih poruka, posebnih ponuda i sadržaja u skladu s Vašim interesima, na temelju informacija koje ste s nama podijelili,
  • bilo koje druge svrhe za koju smo u tom trenutku od vas zatražili izričitu pisanu suglasnost.

 

II         Pri poslovanju s Društvom. u svojstvu radnika, poslovnog klijenta, dobavljača ili poslovnog partnera, od Vas ćemo zatražiti da podijelite svoje osobne podatke s nama u sljedeće svrhe:

  • zapošljavanje u Društvu, zapošljavanje u Društvu u svrhu slanja radnika na rad kod treće strane i/ili posredovanje u zapošljavanju radnika kod treće strane
  • osiguravanje pristupa informacijama
  • odgovaranje na pitanja ili rješavanje zahtjeva za pružanje usluge i/ili općenito upita vezanih za radni i poslovni odnos s Društvom,
  • bilo koje druge svrhe za koju smo u tom trenutku od vas zatražili izričitu pisanu suglasnost.

 

  1. Vrste osobnih podataka koje Društvo prikuplja ili može prikupljati

Društvo prikuplja i  obrađuje Vaše osobne podatke na temelju Vaše izričite, pisane i dobrovoljne privole, koju ste dali pristupom na našu službenu internetsku stranicu www.electus.hr ili pristupom na naše službene profile na društvenim mrežama (Facebook, LinkedIn, Instagram), zahtjevom za kontakt, zahtjevom za informacijama o poslovanju Voditelja obrade, izražavanjem primjedbe ili pohvale, zahtjevom za primanje oglasa za radno mjesto, dostavom zamolbi za radno mjesto, zahtjevom za primanje newslettera, te ulaskom u poslovni odnos sa nama.

Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom interakcije s Društvom putem pošte, elektroničke pošte, osobnim uručenjem podataka, telefonom, faks porukom, porukom putem SMS-a i/ili aplikacija, weba ili društvenih mreža (npr. ako označite da vam se sviđa Društvo na Facebooku, LinkedIn-u i slično), možemo zatražiti ili dobiti osobne podatke kao što su:

  • ime i prezime
  • adresa e-pošte
  • broj telefona
  • podaci sadržani u životopisu,
  • Osobni Identifikacijski Broj (OIB),
  • Kopija osobne iskaznice,
  • profil na društvenoj mreži
  • informacije o interesima i preferencijama
  • druge informacije o Vašim osobnim preferencijama u kontekstu djelatnosti kojom se Društvo bavi što uključuje i ponašanjem na Internetu.
  • te svi oni drugi osobni podaci koje ste nam tim putem samoinicijativno dostavili.

Kada s Društvom komunicirate u svojstvu poslovnog klijenta, dobavljača ili poslovnog partnera, možemo prikupljati sljedeće podatke:

  • ime i prezime
  • adresa e-pošte
  • telefonski broj
  • poslovna adresa
  • naziv i adresa, te OIB društva za koju radite
  • funkcija unutar tvrtke i odjela
  • osobni detalji koji bi mogli biti relevantni za poslovni odnos, npr. Vaše profesionalno iskustvo i slično
  • načini prikupljanja osobnih podataka

Prikupljanje podataka vršimo i kroz:

  • sklapanje ugovora o suradnji i/ili radu, po bilo kojoj osnovi
  • pružanje usluga Društva
  • komunikacija s Društvom
  • razvijanje partnerstva
  • prilikom pristupa poslovnim prostorima Društva
  • sudjelovanje na sajmovima, događajima ili promocijama Društva
  • dobrovoljno sudjelovanje u anketama Društva,
  • pregledom Vaših prethodno otvorenih profila i pristupom društvenim mrežama poput FaceBook, Linkedin, Instagram, itd.

U sklopu poslovnog odnosa, trebate  na raspolaganje staviti osobne podatke koji su nužni za zasnivanje i realizaciju poslovnog odnosa, te ispunjavanje povezanih ugovornih obveza ili za čije prikupljanje postoji obveza. Bez tih podataka možemo odbiti zaključivanje ugovora, provedbu naloga ili obustaviti provedbu kao i  raskinuti postojeći ugovor. Svakako da niste dužni dati svoju suglasnost na obradu podataka koji nisu relevantni ili zakonom propisani za izvršavanje ugovora.

Također, putem kolačića na našoj web stranici ili sličnih tehnika možemo prikupljati osobne podatke, uključujući između ostalih i sljedeće:

  • IP adresu
  • ID kolačića
  • internetski preglednik kojeg koristite

Važno je ponoviti da u svakom trenutku možete, i imate na to pravo, odustati od interakcije s nama, to jest tražiti brisanje Vaših osobnih podataka (a kako je niže definirano), kao i odbiti dati svoj pristanak na upotrebu kolačića ili prihvatiti samo neke od kolačića..

Zaključno, Društvo može prikupljati podatke koji spadaju u kategoriju posebno osjetljivih podataka, ka npr podaci o Vašem zdravstvenom stanju, kreditnoj zaduženosti isl. Međutim, za svako takvo prikupljanje i obradu nužan je Vaš prethodni pristanak. Odbijanje Vašeg pristanka izvan granica razumnog, može rezultirati raskidom suradnje s Vama, budući da su neki od tih podataka nužni za ispunjenje naših zakonskih obveza. Neovisno o navedenom, niti jedna naša odluka vezana uz Vašu pravnu poziciju ne temelji se na automatiziranoj obradi podataka.

Društvo ne prikuplja podatke o osobama mlađim od 16 godina.

 

  1. Pravna osnova i svrhe obrade osobnih podataka

Sve vrste Vaših osobnih podataka Voditelj obrade obrađuje u sljedeće svrhe i temeljem:

  1. Ispunjenja zakonskih obveza – Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s važećim propisima kao i radi obavještavanja i prijava koje smo dužni vršiti prema važećim propisima, a sve sa svrhom ispunjavanja zakonskih obveza;
  2. Ispunjenja ugovora – Osobne podatke obrađujemo u svrhu ispunjenja ugovora i ispunjenja ugovornih obveza koje su predmet ugovora (npr. Zakon o obveznim odnosima), a temeljem toga što je obrada nužna radi ispunjenja ugovornih obveza;
  3. Sa svrhom kontaktiranja radi efikasnosti izvršavanja poslovnih ugovora, zahtjeva za informacijama, prijavom na newsletter i slično, a temeljem suglasnosti koju ste nam dali ili temeljem legitimnog interesa Voditelja obrade;
  4. Sa svrhom zaštite osoba i imovine – Videonadzor prostorija te evidencija posjetitelja prostorija Voditelja obrade, a temeljem legitimnog interesa Voditelja obrade;
  5. Sa svrhom sudjelovanja u nagradnim natječajima i nagradnim igrama – Voditelj obrade obrađuje osobne podatke sudionika nagradnih natječaja i nagradnih igara temeljem zakonskih obveza i temeljem suglasnosti koju ste nam dali prijavom na iste;
  6. Sa svrhom promocije – Voditelj obrade objavljuje fotografije dobitnika nagradnih natječaja i nagradnih igara, temeljem suglasnosti koju ste nam dali
  7. Neku drugu svrhu, pod uvjetom da ste za to prethodno obavješteni i dali svoj pristanak.

Svi Vaši osobni podaci obrađuju se temeljem zakona, ugovora, legitimnog interesa i Vaše izričite, dobrovoljne i pisane suglasnosti.

 

  1. Razdoblje čuvanja osobnih podataka

Društvo ne pohranjuje ili obrađuje vaše osobne podatke duže od onoga što je potrebno radi ispunjavanja svrhe obrade Vaših osobnih podataka navedene u ovoj politici privatnosti ili u skladu sa bilo kojom našom zakonskom obvezom.

Stoga, Vaše osobne podatke brišemo čim je to prije moguće po povlačenju Vašeg pristanka, po prestanku ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka, odnosno do trenutka kada zatražimo obnovu suglasnosti, a Vi istu više ne želite dati.

 

Niže u tekstu dostavljamo vam kratak pregled vrste osobnih podataka i svrhe kao i vremena njihovog čuvanja:

Osobni podatak Dobiven od Svrha Pravna osnova Vrijeme čuvanja
Identifikacijski podaci (npr. ime, prezime, oznaka računa, OIB, preslika osobne iskaznice, itd.) Izravno od korisnika Izvršenje ugovora  – omogućiti Društvu pružanje usluge te Vaše eventualno zapošljavanje Privola Tijekom trajanja radnog odnosa, ne duže od 3 godine nakon prestanka radnog odnosa
Zahtjev nadležnih tijela za dostavom osobnih podataka Zakonska obveza Do 10 godina nakon prestanka radnog odnosa
Sprečavanje eventualnih zloupotreba Legitimni interes/zakonska obveza Do 10 godina nakon prestanka radnog odnosa
Kontakt podaci (e-mail, adresa, telefonski broj) Izravno od korisnika Izvršenje ugovora – omogućiti Društvu pružanje usluge te Vaše eventualno privola Tijekom trajanja radnog odnosa, ne duže od 3 godine nakon prestanka radnog odnosa
Izravno od korisnika Slanje newslettera, obavijesti isl privola Najkasnije do opoziva
Izravno od korisnika Otklanjanje poteškoća u komunikaciji, ulaganje prigovora privola Najkasnije do opoziva
Izravno od korisnika Sprečavanje eventualnih zloupotreba Legitimni interes/zakonska obveza Do 10 godina nakon prestanka radnog odnosa
Podaci o prethodnom zaposlenju (podaci o poslodavcu, reference, kontakt podaci prethodnog poslodavca, podaci o stažu mirovinskog osiguranja) Izravno od korisnika Izvršenje ugovora  – omogućiti Društvu pružanje usluge te Vaše eventualno zapošljavanje.

Omogućiti potencijalnim poslodavcima uvid u vaš životopis i vaše kvalifikacije

privola Najkasnije do vašeg zapošljavanja kod trećih osoba – potencijalnih poslodavaca
Podaci o Vašem IBAN-u, kopija kartice tekućeg računa Omogućiti Društvu pružanje usluge – zaposlenja kod poslodavca te isplatu vaše plaće Izvršenje ugovora / zakonska obveza Najkasnije do prestanka vašeg radnog odnosa, no ne duže od 10 godina nakon prestanka radnog odnosa
Zahtjev nadležnih tijela za dostavom osobnih podataka Zakonska obveza / zakonska obveza Do 10 godina nakon prestanka radnog odnosa
Sprečavanje eventualnih zloupotreba Legitimni interes / zakonska obveza Do 10 godina nakon prestanka radnog odnosa
Javno dostupni profil na društvenim mrežama Izravno od korisnika Eventualno zapošljavanje i provjera referenci Legitimni interes Do opoziva pristanka/opoziva profila na mrežama
Digitalni podaci: geo-lokacija/IP adresa, vrstu uređaja, naziv uređaja, ID uređaja, kod države, podatke o pružatelju Internet usluge, verziju operativnog sustava Izravno od korisnika Omogućiti Društvu učinkovitije pružanje usluga, optimizaciju korisničkog sučelja, dostava podataka korisnicima usluga Društva privola Do opoziva suglasnosti korisnika, no ne duže od 12 mjeseci od prestanka odnosa
Sprečavanje zloupotreba Legitimni interes Do 12 mjeseci
Zapisi o telefonskim pozivima Trećih osoba – pružatelja TK usluga Izvršenje ugovora Zakonska obveza Sukladno računovodstvenim propisima, do 10 godina
Drugi podaci – npr odgovori dani iz marketinških anketa Izravno od korisnika Bolje razumijevanje očekivanja potencijalnih kandidata prilikom zapošljavanja pristanak Do 12 mjeseci

 

  1. Upravljanje suglasnostima za obradu osobnih podataka

Promjenu suglasnosti (dopuna, potpuni ili djelomični opoziv) možete u svakom trenutku izvršiti na način da nam se obratite putem elektroničke pošte: szop@electus.hr ili putem pošte na adresu: Electus DGS d.o.o., 10000 Zagreb, Strojarska cesta 20.

Ukoliko opozovete dane suglasnosti, Vaše podatke više nećemo upotrebljavati u navedene svrhe, no to može rezultirati nemogućnošću korištenja nekih dodatnih pogodnosti koje su vezane za njih.

Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na suglasnosti prije nego što je ona povučena.

Ako ponovno želite dati svoju suglasnost, to možete učiniti na isti način kao i kod opoziva iste.

Ako nam ne dostavite Vaše osobne podatke za koje nije potrebna suglasnost, a koja je nužna za zaključenje ugovora s nama, ispunjenje zaključenog ugovora ili zbog obveza koje imamo prema zakonu, nećemo biti u stanju ispuniti svoje ugovorne obveze prema Vama niti ćemo moći s Vama zaključiti ugovor.

 

  1. Prava ispitanika

Društvo u svakom trenutku vodi računa o Vašim pravima te niti jedna odredba ove politike privatnosti, kao niti jedan postupak Društva i/ili njegovih radnika nije usmjeren k umanjenju i/ili povredi Vaših prava, već upravo suprotno Društvo ulaže značajne napore u očuvanju Vaših prava. Stoga su niže taksativno navedena Vaša prava:

  1. Pravo na pristup i informaciju o obradi osobnih podataka – svaki ispitanik ima pravo zatražiti potvrdu da li se obrađuju Vaši osobni podaci,  te svrhu obrade ako se takvi osobni podaci obrađuju, skupine Vaših osobnih podataka koje čuvamo, treće strane ili skupine trećih strana sa kojima se Vaši osobni podaci dijele, vremenski period tijekom kojeg zadržavamo podatke kao i izvor Vaših osobnih podataka koje nismo prikupili izravno od Vas
  2. Pravo na ispravak – u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ispravimo ili dopunimo Vaše osobne podatke koje obrađujemo u slučaju da su nepotpuni ili netočni
  3. Pravo na brisanje – od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka
  4. Pravo na ograničenje obrade – možete zatražiti ograničenje obrade svojih podataka:
  • ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka,
  • ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima i
  • ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su Vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili ako je podnesen prigovor zbog obrade tih podataka.
  1. Pravo na prigovor na obradu osobnih podataka
  2. Pravo na mogućnost prijenosa podataka – od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu:
  • ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati i
  • ako se obrada vrši s pomoću automatiziranih procesa.
  1. Pravo na podnošenja prigovora nadzornom tijeluako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja.

 

Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

Uvažavajući gore navedeno, Društvo je razvilo sustav tehničkih i drugih mjera s ciljem zaštite Vaših osobnih podataka, a koji sustav je detaljno opisan u Prilogu 1 ove politike privatnosti.

Potvrda identiteta: U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere Vašeg identiteta što služi zaštiti Vaših prava.

Zloporaba prava: Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.

Povreda osobnih podataka: Svatko tko sumnja da je došlo do povrede osobnih podataka bilo koje vrste, mora u roku odmah prijaviti svaki takav incident s opisom događaja. Obavijest o incidentu prijavite  e-poštom na adresu: szop@electus.hr. Službenik za zaštitu osobnih podataka će interno evidentirati svaki takav incident, obavijestiti direktora Društva, kao i nadzorno tijelo.

Uzmite u obzir da Društvo ima detaljno propisane interne procedure oko povrede osobnih podataka, u kojima su detaljno specificirane vrste povreda i primjenjive procedure.

 

  1. Prijenos podataka trećim osobama

Obvezujemo se čuvati Vaše osobne podatke i nećemo ih priopćavati, odnosno učiniti dostupnim trećim osobama osim u sljedećim slučajevima:

  • ako izričito pisanim putem pristanete da se priopće pojedini povjerljivi podaci za određenu namjenu ili određenoj osobi,
  • po nalogu nadležnih državnih tijela (sudova, Ministarstava, isl),
  • ako su podaci potrebni sudu, ili drugim tijelima javne vlasti za postupak koji vode, a predočenje tih podataka zahtijeva pisanim putem,
  • ako su ti podaci potrebni Poreznoj upravi, Zavodu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a sve temeljem zakonskih obaveza koje voditelj obrade ima prema istima,
  • ako su ti podaci potrebni Ministarstvu financija odnosno poreznom tijelu u postupku koji ono provodi u okviru svojih nadležnosti i
  • ako podatke moramo u sklopu ugovornog odnosa s Vama  dostaviti trećim osobama,

podatke koji se automatizirano prenose pružateljima digitalnih usluga – Microsoft, Google, isl uz primjenu standardnih klauzula o zaštiti osobnih podataka.

 

Molimo uzmite u obzir da pri upotrebi digitalnih usluga trećih strana kao npr. Google, Google analytics, Microsoft, isl (dalje: „Velika IT društva“) Društvo je pristalo na ponuđene standardne uvjete poslovanja tih Velikih IT društava, no Društvo nema mogućnost verifikacije i/ili utjecaja na ta društva oko eventualnog prijenosa vaših osobnih podataka od strane Velikih IT društava izvan okvira za koja jamče ta Velika IT društva.

 

  1. Korištenje digitalnih servisa (Internetska stranica, aplikacije)

Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam posjetitelji naše službene internetske stranice dobrovoljno stavljaju na raspolaganje prilikom podnošenja zahtjeva za kontaktom i informacijama o poslovanju, zahtjeva za ulazak u poslovni odnos, natjecanja za posao, usluga povratnog poziva, te ostalih elektronskih obrazaca. Ovi osobni podaci koriste se povjerljivo i samo u određenu svrhu koja je navedena uz svaki obrazac. Prijenos osobnih podataka trećim stranama provodimo ako postoji zakonska obveza ili nalog službenog tijela, kada se ti osobni podaci mogu proslijediti nadležnom tijelu i to samo one podatke koji su za to potrebni. Pristup internetskoj stranici se protokolira, te se tom prilikom bilježe tehnički podaci kao što su posjećenost stranice, operacijski sustav koji se pritom koristi, razlučivost zaslona, vrijeme posjeta i veličina prenesenih podataka.

Radi unaprjeđenja naše ponude, internetske stranice sadrže „kolačiće“ (eng. Cookies) koji se pohranjuju na računalu posjetitelja naše službene internetske stranice. Pohranu „kolačića“ moguće je i spriječiti, no s tim u vezi moguća je i ograničena ponuda naše službene internetske stranice. „Kolačići“ daju mogućnost pohranjivanja karakterističnih preferencija posjetitelja internetskih stranica, optimiziranja tehničkih procesa i kontinuiranog poboljšavanja ponude.

 

  1. Više o kolačićima

Kako promijeniti postavke kolačića ili onemogućiti kolačiće?

Primjenjivi propisi navode da možemo spremiti kolačiće na Vašem uređaju ako su strogo nužni za rad naše web stranice. Za sve ostale vrste kolačića trebamo Vašu privolu. Ako ne želiš prihvatiti pohranjivanje kolačića, samostalno možeš urediti postavke o pohranjivanju kolačića.

Dobrovoljno danu privolu na kolačiće možete opozvati u bilo kojem trenutku bez navođenja razloga, jednostavnim klikom na poveznicu “Povući suglasnost” na ovoj web stranici.

Uz to, kolačići se općenito mogu odbiti ili izbrisati pomoću odgovarajućih postavki web preglednika. Naša web stranica omogućuje Vam da samostalno, u okviru svojeg web preglednika, putem tzv. cookie banner odaberete želite li prihvatiti kolačiće ili ne. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem uređaju potrebno je ažurirati postavke Vašeg web preglednika. Različiti web preglednici omogućuju Vam različite kontrole. Generalno, Vaš preglednik će Vam ponuditi mogućnost prihvaćanja, odbijanja ili brisanja kolačića u svakom trenutku, pri čemu možete odabrati koje kolačiće želiš obrisati — od kolačića trećih strana do posebno odabranih kolačića koje su postavile same web stranice.

Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web preglednik koji koristite.

 

Više se možete informirati na sljedećim web stranicama:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.com/hr/
http://www.aboutads.info/choices/

Isključivanjem kolačića odlučujete da li ćeš dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Ukoliko onemogućite kolačiće, i dalje možete pregledavati stranicu www.electus.hr, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju putem adrese elektroničke pošte szop@electus.hr

 

  1. Tehničke i organizacijske mjere

Poduzeli smo sve tehničke i organizacijske mjere kako bismo Vaše podatke zaštitili od gubitka, izmjena ili pristupa treće strane. U slučaju bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo Vam u najkraćem mogućem roku odgovoriti na Vaše zahtjeve, molbe, nedoumice i svakako Vam pomoći u ostvarivanju Vaših prava. Tehničke i organizacijske mjere opisane su u Prilogu 1 ovoj politici.

Bilo kakve promjene u vezi naše politike zaštite osobnih podataka bit će objavljene u Izjavi o zaštiti osobnih podataka, na našim službenim Internetskim stranicama, te ćete o istima biti na adekvatan način obaviješteni.

 

  1. Ostale odredbe

Na sva pitanja koja nisu regulirana ovom politikom privatnosti primjenjuje se pravo Republike Hrvatske.

Svaki pojedinac koji smatra da mu je Društvo povrijedilo njezina/njegova prava vezana uz zaštitu osobnih podataka ima pravo uložiti odštetni zahtjev protiv Društva. Teret dokazivanja nastanka štete, kao i osnove i visine štete je na pojedincu, dok je teret dokazivanja pravilne obrade osobnih podataka na Društvu.

Odgovornost Društva za eventualnu povredu osobnih podataka trećih osoba ograničena je na stvarno nastalu štetu. Svaka druga odgovornost izričito je isključena.

U slučaju povrede ili sumnje na povredu osobnih podataka od strane Društva i/ili njegovim radnika, pojedinac koji smatra da su mu prava povrijeđena treba se prvo obratiti Društvu radi pokušaja mirenja, i to na adresu elektroničke pošte: szop@electus.hr ili na fizičku adresu: Electus DGS d.o.o., Zagreb, Strojarska cesta 20. Društvo je dužno odgovoriti na svaki takav zahtjev u roku od 8 radnih dana od primitka istog. U slučaju da Društvo dobije zahtjev pojedinca, pojedinac je prije pokretanja parničnog postupka, dužan pokrenuti postupak izvansudskog mirenja, te tek po eventualno neuspješnom mirenju pokrenuti parnični postupak, i to pred stvarno nadležnim sudom u Zagrebu.

 

Osnovna politika privatnosti stupila na snagu na dan 24.05.2018. Društvo je vlasnik ovog dokumenta i svih, a uprava Društva dužna je revidirati ga jednom godišnje. Zadnja revizija ove politike privatnosti izvršena je na dan 12.01.2022.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search